+359878102893 cmfnd.varna@gmail.com

Canterbury University

Canterbury University е известен с академичното си отличие, с приятелска атмосфера и съществуващия дух на сплотеност.

Градът

Кентърбъри е невероятно място за обучение. Освен удобствата, които предлага техническата база на университета, студентите от Кентърбъри са потопени в сърцето на града и неговото оживление. Градът Кентърбъри е един от най-прочутите в Великобритания и годишно е посещаван от над 2,5 милиона туристи.

Кентърбъри е красив, исторически град със старинни крепости. Това е най-значимия град  в региона East Kent и е негов двигател с услугите, които се предоставят на място и своите търговски центрове. В центъра на средновековния град се намира прочутата катедрала Кентърбъри – едно от архитектурните чудеса в Европа.

Лондон е само на 100 км. по аутобана или на час и половина с влак.  Градът е разположен също така на 20 мин от гара Ashford International, която прави връзка с бързия влак за Париж под Ламанша и свързва града с цяла Европа.

Университетът

Университет Кентърбъри е финансиран от британското правителство и се намира в центъра на града.. Създаден през 1962 като колеж за обучение на преподаватели, той е един от най-бързо развиващите се университети, в който се обучават повече от 14 хил. студенти. Университетът предлага Бакалаварски и Магистърски програми в областта на здравеопазването и социалните грижи, педагогика, хуманитарните и социалните науки.

Университетът се гордее със своето общество от международни студенти от 80 държави. Като международен студент Ви е гарантирано настаняването през първата година в общежитията на университета и също така ще бъдете упътван за намирането на частна квартира за останалия период на обучение.

Програми на обучение

Бакалавърска :

Предприемачество

Бизнес Администрация

Туризъм

Компютърнии науки

Танцово изкуство

Екология

Филм – Радио – Телевизия

Международно търговско управление

Журналистика

Право

Маркетинг

Музика…

Магистърски/Докторски :

MBA

Клинична психология

Компютърни науки

Creative writing : Prose Fiction

Литература

Филмова продукция

Художествено изкуство

Човешки ресурси

Управление

Музика

и др…

Как да кандидатствам в Кентърбъри ?

1.     Попълнена апликационна форма : можете да получите такава в Инфо-Центъра.

2.     Мотивационно писмо : това е важна част от Вашата апликация, в която можете да изтъкнете вашите силни черти. Посочете общи неща, който ви характеризират, като може да включите : вашите интереси свързани с училище – какво ви харесва в настоящите ви часове.  Много е важно също така да посочите защо сте избрал определената специалност в университета. Опишете всякакви странични или извънкласни занимания, с които сте се занимавали и по какъв начин те са Ви повлияли. Информирайте за възможни идеи, които имате за професионалната ви реализация и по как специалността, която сте избрали ще се впише във Вашите планове.

3.      Учителска препоръка

4.      Академична справка ( ако не сте завършили ) или диплома ( преведена и легализирана )

5.      Езиков сертификат : IELTS – 6.0 ; TOEFL – min. 80 ; Cambridge Advanced – B

6.      Краен срок за подаване на документи : справка в Инфо-Центъра.

Такса за обучение

За бакалаварска степен : 3,000 лири годишно (за магистърска справка в Инфо-Центъра)

Настаняване : 3,000 лири годишно

Други : 2000 лири годишно

БРИТАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТПУСКА ЗАЕМИ НА СТУДЕНТИ ОТ ЕС!

Вие можете да започнете да плащате такса за обучение едва 6 месеца след дипломирането Ви на месечни вноски ( за повече информация – тел. 846-41-31 ).

Възможност за кандидатстване за СТИДЕНДИЯ ОТ 800 ЛИРИ, които се приспадат от таксата за обучение!

Като студент във Великобритания вие имате ПРАВО НА РАБОТА : ако един студент работи през учебно време по 15 часа седмично и два месеца на пълно работно време – той може да спечели около 3,700 лири за година.

Submit a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *